Name: ___________________

Date:___________________

kwizNET Subscribers, please login to turn off the Ads!
Email us to get an instant 20% discount on highly effective K-12 Math & English kwizNET Programs!

Grade 2 - Mathematics
3.3 Money Combinations

Money facts:
  • 1 penny = 1 cent
  • 1 nickel = 5 cents
  • 1 dime = 10 cents
  • 1 quarter = 25 cents
  • 1 dollar = 100 cents
  • 5 pennies = 5 cents
  • 3 dimes = 30 cents
  • 2 quarters = 50 cents
Method:

  1. Look at the question.
    • q represents quarter = 25 cents,
    • d represents dime = 10,
    • n represents nickel = 5,
    • p represents penny = 1
  2. Calculate the amount for quarters, dimes, nickles and dimes
  3. Add the sum
Example: 3 quarters, 3 pennies, 2 nickels
3 quarters = 25+25+25 = 75 cents
2 pennies = 2 cents
2 nickels = 5+5 = 10 cents
Hence on adding we get 75+2+10 = 87 cents
Answer: 87

Directions: Answer the following questions. Also write at least ten examples of your own.
Q 1: 2 quarters, 2 dimes, 1 nickel, and 5 pennies is
70 cents
80 cents
34 cents
79 cents

Question 2: This question is available to subscribers only!


Subscription to kwizNET Learning System costs less than $1 per month & offers the following benefits:

  • Unrestricted access to grade appropriate lessons, quizzes, & printable worksheets
  • Instant scoring of online quizzes
  • Progress tracking and award certificates to keep your student motivated
  • Unlimited practice with auto-generated 'WIZ MATH' quizzes
  • Child-friendly website with no advertisements


© 2003-2007 kwizNET Learning System LLC. All rights reserved. This material may not be reproduced, displayed, modified or distributed without the express prior written permission of the copyright holder. For permission, contact info@kwizNET.com
For unlimited printable worksheets & more, go to http://www.kwizNET.com.