Name: ___________________Date:___________________

 Email us to get an instant 20% discount on highly effective K-12 Math & English kwizNET Programs!

### Grade 2 - Mathematics3.3 Money Combinations

 Money facts: 1 penny = 1 cent 1 nickel = 5 cents 1 dime = 10 cents 1 quarter = 25 cents 1 dollar = 100 cents 5 pennies = 5 cents 3 dimes = 30 cents 2 quarters = 50 cents Method: Look at the question. q represents quarter = 25 cents, d represents dime = 10, n represents nickel = 5, p represents penny = 1 Calculate the amount for quarters, dimes, nickles and dimes Add the sum Example: 3 quarters, 3 pennies, 2 nickels 3 quarters = 25+25+25 = 75 cents 2 pennies = 2 cents 2 nickels = 5+5 = 10 cents Hence on adding we get 75+2+10 = 87 cents Answer: 87 Directions: Answer the following questions. Also write at least ten examples of your own.
 Q 1: Three quarters are equal to _______ cents.50 cents30 cents65 cents75 cents Q 2: Three dimes, two nickels, and four pennies are equal to _____ cents.33 cents34 cents50 cents44 cents Question 3: This question is available to subscribers only! Question 4: This question is available to subscribers only!